dengar dan faham.

Setiap orang ada masalah. Aku, kau, mereka, semuanya sedang berjuang dalam medan peperangan mereka sendiri. Kadang aku terfikir, boleh ke kita kongsi masalah dengan orang? Walaupun dengan kawan baik sendiri. Tak kiralah rapat mana pun kita, aku percaya tak semua masalah kita boleh kongsi sebab orang takkan pernah faham. 

Mereka boleh menghukum kita macam-macam dan akhirnya kita cenderung untuk pendam sendiri setiap masalah kita. Bukan tak boleh berkongsi masalah tapi bagi aku tak semua masalah boleh dikongsi atau mungkin aku sendiri yang dikelilingi oleh manusia yang takkan pernah faham aku? (bukan semua). 

Ya, mungkin mereka boleh kata "kau cerita je masalah kau kat aku, anything." Tapi kalau masalah tu agak remeh untuk dijadikan sebagai "masalah", apa pandangan mereka terhadap kau? Ya, mereka pandang kau lemah atau kau menagih simpati dan bagi mereka "itu pun jadi masalah ke?". Sebagai contoh, kalau aku cakap aku takda duit, apa yang mereka faham mungkin "Oh dia ni nak mintak simpati la ni, nak pinjam duit aku la ni." Nampak? Orang takkan pernah faham masalah kita. Sebab tu bila orang tanya kau okay ke tak aku lebih senang jawab aku okay.

Dan kalau ada manusia yang sanggup mendengar setiap masalah aku tanpa judge aku, jujur aku akan hargai dia sampai mati. Sebab kadang-kadang kita berkongsi masalah bukan untuk minta simpati atau minta orang tolong selesaikan, kita cuma nak orang dengar luahan kita sebab aku rasa itu saja dah cukup melegakan. Dengar dan faham.


2015 confessions.

Page 365 of 365.

This year, I was running at full speed, chasing after my dream of money and success. But I had forgotten why I was running. Luckily I have those wonderful people around me that always lend their hands first. Getting to know them was a life altering and eye opening experience.

What am I chasing after? 
Why am I chasing it? 
What is my purpose? 
Why was I put here? 

I know that everything happens for a reason but sometimes I just wished the reason would hurry up and make itself known. My year is full of good and bad moments. Each day in itself brings various in life. Everyday we go through mixed feelings. Sometimes only we have experienced a pure jovial moment or a pure sad moment.

With the time the memories just get blurred, but stays with us in our mind. Thanks for those who choose to stay in my life. Isn’t it crazy how we can look back a year ago and realize how much everything has changed? The amount of people that have left your life, entered, and stayed.

The memories you won’t forget and the moments you wish you did. Everything. It’s crazy how all that happened in just one year. And now we welcome the new year. Full of things that have never been. It takes an hour for me to wrote this.


your respect.

Why is it difficult for people to respect our interests?

I mean, we are all born with a different interests. Sometimes I can't understand why they have to underestimate our interest. In this case, I have to hide myself. My real self. Becoming more like someone else to get their attention. I’m afraid that if I become myself, I would be judged or looked down upon. 

Yes, it’s true that being ourselves is better because people will love us for who we are. But they don’t understand our feelings. They always judge on what they see without trying to understand what they couldn't see. I wish someday I will find someone who can accept me for who I am. At least we can share our interests and have fun conversations everyday without constraints.

All I need is your respect and your support.

Is it too hard for ya?